בעיית טפטוף

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

26/08/2010 | 16:26 | מאת: יעל

בתי בת שלוש וחודש התחילה תהליך גמילת יום לפני כארבעה חודשים (גמילת לילה עדיין לא עומד על הפרק). לשמחתי כמעט מההתחלה לא היתה בעיה עם קקי, היא מזהה ועושה בשירותים והיו פספוסים ספורים בלבד, בעיקר בתחילת התהליך. עם פיפי המצב שונה לחלוטין, כיום היא כבר הולכת ביזמתה לעשות פיפי אך זה תמיד מאוחר מדי ועד שמגיעה לשירותים כבר טפטף ונדרש להחליף תחתונים. בנוסף, קורה שמגלים מדי פעם (בהליכות יזומות לשירותים) שהתחתון מעט רטוב, ברמה של כמה טיפות, בלי שהיא בכלל שמה לב שברח לה. פה ושם גם יש עדיין פספוסים גדולים בהם היא לא הולכת בכלל לשירותים, במיוחד בסיטואציות בהם עסוקה במיוחד, אך כיום הם כבר מועטים. התחושה שמתקבלת אצלנו היא שאולי יש איזשהי בעיה פסיולוגית של תחושה/שליטה על הסוגרים. האם המצב מוכר? אין מאבחנים? איך מטפלים? אודה לכל כיוון.

26/08/2010 | 16:50 | מאת: יונתן קושניר

זה נשמע כאילו יש אצלכם תהליך הדרגתי של שיפור. אצל כ 20% מהילדים שמרטיבים בלילה יש את התופעה של טפטופי יום בדיוק כמו שאת מתארת, במיוחד בזמן שהם מרוכזים או באמצע משחק. בד"כ כתוצאה מטיפול בהרטבת הלילה עם זמזם גם בעיה זו נעלמת. ניתן להתחיל לטפל בערך באזור גיל שלוש וחצי. אני מצרף לך עוד משהו, אנא קראי: גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול רוב הילדים נגמלים מהרטבה בלילה באופן טבעי ללא התערבות כלשהיא מצד ההורים. את התהליך הטבעי הזה ניתן לזרז על ידי התערבות יזומה מצד ההורים. מוצגת כאן לפניך הדרך בה יש לפעול כאשר מנסים לזרז את תהליך הגמילה הטבעי מהרטבה בזמן שינה. גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לאפשר לו לשתות באופן חופשי בשעות הערב, לעודד התרוקנות בשירותים לפני השינה אך לא להפעיל לחץ, להימנע מהערות יזומות של הילד לשירותים במהלך הלילה. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית

27/08/2010 | 12:27 | מאת: יעל

דבר ראשון תודה על התשובה המהירה. מדבריך אני מבינה שהמפתח לפתרון בעית הטפטופים ביום היא גמילת לילה? זאת אומרת שעל ידי לימוד זיהוי התחושה של שלפוחית מלאה מתוך שינה, בעצם תגבר גם השליטה על הסוגרים ביום? ושאלה נוספת, במידה והנסיון לגמילת לילה כפי שהצעת לא מצליח, האם זה לא מסר בעייתי לילדה להחזיר חיתול לאחר 3 שבועות ללא חיתול?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים