חולון

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

14/08/2010 | 09:32 | מאת: אתי זהבי

בני בן 5 , ילד שלישי מבין ארבעה. ילד מתוק ונבון ,סגור וביישן . נגמל מטיטול בסביבות גיל שנתיים וחצי , והייתה גמילה סבירה לחלוטין . אך עד היום לא נגמל מהשתנה בלילה . ניסינו כמה וכמה פעמים עד שהחלטתי לעזוב אותו וחשבתי שהגיל יעשה את שלו . קניתי לו את תחתוני השינה ללילה והוא היה מתעורר בכל בוקר ספוג לחלוטין . לאחרונה הדבר התחיל להפריע לו , והוא מאוד מתבייש שאף אחד לא יידע והוא שואל :"למה אני לא מתעורר כמו מור לעשות פיפי?" ו"אמא,אני לא רוצה יותר לעשות פיפי בלילה,למה אני לא קם ?" . החלטנו שהחופש הוא הזדמנות טובה לגמילה והתחלתי להעיר אותו בלילה לשירותים . ההתחלה הייתה טובה .טובה מדי אך אחרי שבוע גם זה שהערתי אותו אפילו 3 פעמים לא עזרו ,ובבוקר הוא היה קם רטוב. החלטתי שוב להניח לו ולא להחזיר את תחתוני השינה, אך הפעם העברתי חלק מהאחריות אליו והחלטתי שהוא יצטרך להוציא את הסדין הרטוב ולהיכנס לאמבטיה בכל בוקר כדי להתנקות . הפעולות מתבצעות כמו שצריך אבל אני רואה שההרטבה הזו מאוד מציקה לילד . הוא מתבייש ולא נוח לו עם העניין . אני חייבת לציין שאני לא כועסת עליו על ההרטבה אבל אני חשה חסרת אונים ומאוד רוצה לעזור לו כי זה מאוד מפריע לו . למי לפנות ? לרופא ילדים ? או שאולי לא לפנות בכלל ? להחזיר את תחתוני השינה ללילה ? מה לעשות ? אשמח לעזרה .

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים