בן 4.5 מרטיב בלילה - מתי להוריד טיטול ?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

02/08/2010 | 00:09 | מאת: צופית

בני בן 4.5 נגמל מטיטולים במהלך היום בגיל שנתיים וחצי בקלות. מאז לא הפסיק להרטיב בלילה ועדיין עם טיטול. האם זה נכון ? האם לצורך תהליך גמילה תקין יש צורך להוריד טיטול ע"מ "שיחווה" את ההרטבה במיטה ? אני בדעה שאין צורך לגרום ל"סבל" נוסף וכל עוד הטיטול רטוב אז הוא לא מצליח לשלוט. ניסינו שיטת תגמולים כולל טבלת טיטול יבש והבטחה שאחרי 5 טיטולים יבשים יקבל הפתעה גדולה וזה לא עבד. לעיתים קם רטוב לגמרי אפילו עם טיטול. עוד דבר - גם אני הרטבתי עד גיל מאוחר אולי 7-8 (אני לא בטוחה). בפניה לרפואה משלימה של הקופה שלנו - מאוחדת - מיד המליצו לנו לבוא "לקחת" פעמונית - עולה 450 ש"ח (השכרה). ללא שום בדיקה מקדימה - מה דעתך ? המון שאלות והמון תודה רבה מראש. צופית

גמילה מהרטבה בלילה א. מורידים את החיתול למשך שלשה שבועות ב. בתקופה זו נותנים לילד לשתות חופשי בערב ולא מעירים אותו לשירותים בלילה. ג. אם מספר הלילות היבשים הולך וגדל – הילד נמצא בתהליך טבעי של גמילה ויש להמשיך כך עד שיהיה יבש לחלוטין. ד. אם ממשיך להרטיב באותה תדירות לכל אורך התקופה -- יש לשקול אפשרות להחזיר לשימוש את החיתול ולהמתין להזדמנות אחרת בעוד מספר חודשים או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה -- יש לזכור כי ניתן ליישם טיפול זה כבר מגיל כבר מגיל שלש במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב מקצועי.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים