גמילה - ילד מתאפק ימים ולא עושה קקי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

20/07/2010 | 17:14 | מאת: פטריסיה

שלום, בני בן שנתיים והתחלתי גמילה לפני כשבוע לאחר שראיתי שהוא מתאפק מאוד יפה בפיפי (שעות חיתול יבש) ובנוסף מודיע בכל פעם שעושה את צרכיו. עם הגמילה מפיפי אין בעיה, עד עכשיו, שבוע כבר, עוד לא היו פיספוסים למרות שמוכן לעשות אך ורק באמבטיה או בחוץ בגינה, בשום פנים ואופן לא מוכן לנסות סיר או ישבנון. הבעיה שנוצרה לי קשורה לקקי. הילד לא מוכן לעשות קקי ולמרות שהיסברתי לו ואפילו הצעתי כאופציה להחזיר לו את החיתול כבר 4 ימים שלא עשה קקי. נכון לעכשיו, כבר מאתמול הוא עם חיתול ובכל פעם שיש לו פיפי הוא מבקש להוריד את החיתול על מנת לעשות אותו (הילד מתאפק עד שאני מפשיטה אותו לפני שעושה פיפי) אבל אין תזוזה לגבי הקקי. מה עושים? כיצד אני משכנעת אותו לשחרר קקי? רוצה לציין שדניאל אף פעם לא סבל מעצירויות וגם עכשיו, אחרי 4 ימים ללא עשית קקי הוא לא נראה סובל או מתלונן שמשהו מפריע או כואב לו. הודה לתגובתכם בנושא יום טוב פטריסיה

א. זה היה צעד נכון להשיב לחלוטין את החיתול לשימוש. ב. פני אל רופא הילדים לגבי העצירות המצטברת.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים