רגרסיה מתמשכת

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

12/07/2010 | 11:59 | מאת: גלי

בני בן שנתיים ושבע. בגיל שנתיים נגמל לחלוטין מחיתולים כולל לילה, לאחר כחודשיים מהגמילה שהיתה מושלמת קקי תמיד בשרותים, בלילה תמיד יבש, אך במשך היום "בורח" לו פיפי ברוב הפעמים, או שבורח לו מעט ואז ממשיך בשירותים. ישנם ימים טובים יותר ישנם ימים שמפספס כל היום. מה עושים???

הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים