בן 3.5 גמול מגיל שנתיים ביום.

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

03/06/2010 | 14:57 | מאת: סימה

שלום, הבן שלי גמול מגיל שנתיים. בלילה הוא מתעקש לישון ללא טיטול ככה כבר למעלה מחצי שנה, נדיר שהוא לא מרטיב, כמעט כל בוקר הוא קם רטוב. לפעמים אנחנו מעירים אותו לעשות פיפי והוא עושה וחוזר לישון, אני יודעת שזה לא פיתרון אבל התייאשנו. המצעים והריח של הפיפי.מה לעשות? לשים לו תחתון גמילה? ניסינו את זה בהתחלה וזה נתן לו הרגשה של טיטול והוא היה קם עם תחתון מלא פיפי, אשמח לתשובה איך בעצם צריך לגמול? ולמה בעצם בורח לו כל לילה פיפי? האם הוא עדיין לא בשל מבחינה פיזית? תודה רבה....

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים