בבקשה עזרה בתהליך גמילה!!

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

01/06/2010 | 07:52 | מאת: רינת

בוקר טוב ד"ר, קצת ארוך, אבל נתתי את כל הרקע כדי שתוכל לעזור לי. חייבת עזרה וייעוץ .. הבן שלי כיום בן שנה וחצי. כשהיה בערך בגיל שנתיים החל כבר להבין שעושים צרכים בשירותים. נהג "להודיע" לנו כשעשה פיפי/קקי בטיטול. בשלב זה החלנו להקריא לו סיפורים בנושא ומידי פעם להסביר לו איפה אמא ואבא ושאר הילדים הבוגרים עושים צרכים. ככל שעבר הזמן הילד באמת למד שאת הצרכים שלנו עושים בשירותים. אבל בגלל שעדיין היה סביב הגיל שנתיים וקצת לא רציתי עוד להתחיל את תהליך הגמילה בכפיה על ידי. היה שלב כלשהו שכבר הילד החל להתקרב לגיל שנתיים וחצי שהייתי קצת לחוצה מהמצב והחלטתי להוריד לו את הטיטול. הודעתי בגן ויצאנו לדרך. הן דיווחו שהיו יותר פספוסים מהצלחות ושלא הפריע לו בגדול להיות עם הצרכים בתחתונים. כשהציעו לו ללכת לשירותים אז היו פעמים שהסכים ובאמת עשה ובפעמים האחרות הוא פשוט סירב ללכת לשירותים. אמר ש"לא רוצה" וממש התנגד ללכת לשירותים. לא ידעתי אם להמשיך או להבין שכנראה הילד עדיין לא בשל כי הגננת גם אמרה שבימים האלו הוא גם היה ממש עצבני. החלטנו להחזיר את הטיטול ולניח לו מהסיפור למשך חודש כדי לא להמאיס עליו את העיניין. היום הוא כאמור כבר בן שנתיים וחצי,ולפני כשבועיים ככה פתאום צעק לנו בערב לפני השינה: אמא אבא יש לי קקי! ישר הצענו לו ללכת מהר לשירותים ולעשות שם כמו גדולים. הוא הסכים ועשה בפעם הראשונה קקי בשירותים (לפני כן כשעשה , עשה רק פיפי). הוא התלהב ואנחנו בשמיים! אפילו קנינו לו הפתעה סמלית. אבל החלטתי להמשיך לבחון. יום למחרת עשה גם פיפי בגן. אז החלטתי שאני שוב אוריד לו את הטיטול והנה אולי הרגע כבר הגיע! הורנו לו והוא היה עם תחתון. זה היה בזמן סופ"ש. אבל כל פעם שהצעתי לו ללכת לשירותים, הוא פשוט אמר "לא רוצה עכשיו" או פשוט צעק לא. שוב, היה כבר הולך אז יושב שניה וקם למרות שניסיתי להעסיק אותו שם. אני יודעת בוודאות שהוא אינו מפחד מהאסלה (שמה לו מקטין אסלה) מכיוון שהוא כבר עשה שם וגם הוא לא אומר לי משהו ספציפי על זה. כיום בשלב הזה, אני ובעלי נתקענו.. אני מתחילה לחשוב שהילד כבר מוכן ובשל אבל פשוט "לא שם" על זה. פשוט מתעצל ללכת. פשוט לא משתף איתנו פעולה כי לא בא לו. שסבבה לו לגמרי עם הטיטול. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להמשיך מכאן? אנחנו מרגישים שאם נמשיך לחכות "לזמן הנכון" זה לא יהיה נכון. שאולי אנחנו צריכים שפוט להוריד לו את הטיטול ופשוט להסביר לו שזהו, אנחנו ילדים גדולים ואנחנו צריכים ללמוד לעשות בשירותים. אני מכירה את הבן שלי ומצד אחד, אם אני לא אעשה את השינוי כעובדתי זה לא יבוא ממנו אבל מצד שני, הוא עקשן ועלול להיווצר לי איתו מאבקי כוחות סביב הנושא. אני חושבת שזאת תקופה טובה לגמול אותו מכיוון שזה הקיץ וגם אני בחודש הרביעי כך שעדיף לגמול אותו בשקט ונחת עכשיו מאשר שיוולד לו אח/ות בעה"ש ואז לכו תדעו מתי יהיה נכון בכלל לגמול אותו?! אז מה עליי לעשות??? בבקשה חייבת עיצה דחופה!!!

אודה לך באם תסכמי את עיקרי שאלתך במספר משפטים מצומצם - כרבע מאורך המסמך הזה.

01/06/2010 | 12:51 | מאת: רינת

הבן שלי כיום בן שנתיים וחצי. כשהיה בערך בגיל שנתיים החל כבר להבין שעושים צרכים בשירותים. נהג "להודיע" לנו כשעשה פיפי/קקי בטיטול. היה שלב כלשהו שכבר הילד החל להתקרב לגיל שנתיים וחצי שהייתי קצת לחוצה מהמצב והחלטתי להוריד לו את הטיטול. הודעתי בגן ויצאנו לדרך. כשהציעו לו ללכת לשירותים אז היו פעמים שהסכים ובאמת עשה ובפעמים האחרות הוא פשוט סירב ללכת לשירותים. אמר ש"לא רוצה" וממש התנגד ללכת לשירותים. החלטנו להחזיר את הטיטול ולהניח לו מהסיפור למשך חודש כדי לא להמאיס עליו את העיניין. היום הוא כאמור כבר בן שנתיים וחצי,ולפני כשבועיים ככה פתאום צעק לנו בערב לפני השינה: אמא אבא יש לי קקי! ישר הצענו לו ללכת מהר לשירותים ולעשות שם כמו גדולים. הוא הסכים ועשה בפעם הראשונה קקי בשירותים (לפני כן כשעשה , עשה רק פיפי). יום למחרת עשה גם פיפי בגן. אז החלטתי שאני שוב אוריד לו את הטיטול והנה אולי הרגע כבר הגיע! הורדנו לו והוא היה עם תחתון. זה היה בזמן סופ"ש. אבל כל פעם שהצעתי לו ללכת לשירותים, הוא פשוט אמר "לא רוצה עכשיו" או פשוט צעק לא. אם היה כבר הולך אז יושב שניה וקם למרות שניסיתי להעסיק אותו שם. כיום בשלב הזה, אני ובעלי נתקענו.. אני מתחילה לחשוב שהילד כבר מוכן ובשל אבל פשוט "לא שם" על זה. פשוט מתעצל ללכת. פשוט לא משתף איתנו פעולה כי לא בא לו. שסבבה לו לגמרי עם הטיטול. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להמשיך מכאן? אנחנו מרגישים שאם נמשיך לחכות "לזמן הנכון" זה לא יהיה נכון.כי הוא מבין היטב ובשל לדעתי. או שאולי אנחנו צריכים פשוט להוריד לו את הטיטול ולהסביר לו שזהו, אנחנו ילדים גדולים ואנחנו צריכים ללמוד לעשות בשירותים ושעם הזמן הוא יבין שצריך לעשות בשירותים. מה דעתך?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים