גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

28/05/2010 | 02:10 | מאת: שרית

שלום רב, לפני כשלשה שבועות התחלנו גמילה מחיתולים לבנינו בן השנתיים (ביום בלי, ובשנ"צ ובלילה עם) לאחר שהרגשנו שהוא מוכן לתהליך. הרגשתינו נבעה מבקשתו העצמאית לעשות את צרכיו, לעמוד מול האסלה ולהוריד מכנסיו כהרגיש צורך. כמו כן, טרם כניסתינו לתהליך התייעצו עם הגננת שמלווה אותו רוב היום וגם לדעתה הילד היה בשל לדבר. הימים הראשונים עברו יחסית בהצלחה עם מעט מאוד "פיספוסים" ובשבוע האחרון התהליך בנסיגה ואין שיתוף פעולה כלל מצד המתוק. יש לנו תחושה כי טיפסנו על "עץ גבוה" מידי ורצינו להיוועץ עימך באם נכון להמשיך את התהליך שהתחלנו ואין ללכת אחורה, או שמא כדאי לחזור אחורה לחיתולים ולנסות בשלב מאוחר יותר. נודה על תגובתך.

א. את מתארת כאן התרחשות מוכרת המהווה פעמים רבות חלק מהעליות והמורדות הטבעיים בתהליך הגמילה. ב. אל תהססי להחזיר מיד את החיתול לשימוש ולהסיר את כל גורמי הלחץ מן הילדה. ג. נסי לחשוף אותה לחומרים נוספים הקשורים לגמילה , ספרים וקלטות. ד. אם את מתחילה מחדש הליך יזום של גמילה מומלץ לנהל אותו על בסיס תכנית מוכנה ומגובשת מראש . ה. מכל מקום המנעי מהפעלת לחץ ומיצירת עימותים עם הילדה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים