רגרסיה פתאומית בהרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

20/05/2010 | 07:46 | מאת: קרן

שלום, בני הבכור בן ה 4.4 גמול ביום כבר מגיל 3 ובלילה מספר חודשים ללא חיתול לילה (כאשר הורדנו את החיתול היו פספוסים מעטים מאוד בלילות). עד לפני שבוע היו לו מעט מאוד פיספוסים (אחת לשבועיים בערך). מיום שבת הוא מפספס כבר 5 ימים ברצף גם בשנת הצהריים בגן וגם בשנת הלילה בבית. כמויות גדולות מאוד של שתן. אנו לוקחים אותו לשירותים לפני השינה וכאשר אנו הולכים לישון (בלילה). ממה רגרסיה כזאת יכולה להגרם? חלומות מפחידים בעקבות סרט? אני בחודש שביעי להריוני השלישי אולי זה יכול להשפיע (ילדי מאוד מפרגן)? מה ניתן לעשות? האם לדבר איתו על הנושא? נכון לכרגע כשהוא קם רטוב אנחנו מחליפים ואומרים לו שזה לא נורא וזה קורה לפעמים. לפני השינה אנו מזכירים לו שאם יש לו פיפי שיתעורר (על מנת להזכיר לו שהשליטה אצלו) תודה

הילד סובל מהרטבת לילה משנית. לא ברור מה הסיבה המדוייקת. ניתן לפתור את הבעיה על ידי טיפול באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים