בורח פיפי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

17/05/2010 | 23:17 | מאת: מיכל

הי. בתי בת 3 ו4 חודשים. נגמלה בגיל שנתיים ו4 חודשים. הגמילה יחסית הלכה יופי ובלילה עוד היתה עם חיתול כי שתתה הרבה לפני השינה. בחודשים האחרונים אנחנו מעירים אותה לפני שאנחנו הולכים לישון לעשות פיפי. כמובן שקמה בבוקר יבשה. אבל, לא פה הבעיה. בחודשים האחרונים בורח לה פיפי. לפעמים פעם ביום לפעמים פעמיים ולעיתים כמה ימים בכלל לא. טוב לה בגן וזה לא נראה לי קשור. היא ילדה שמחה. אבל אין לנו מושג למה הבריחות. אתמול למשל היינו איתה בגן שעשועים והיא שיחקה עם חבר ופתאום ראיתי שברח לה פיפי. אני אקח אותה לרופא אחרי החג אבל רציתי לדעת מה לדעתך יכולות להיות הסיבות ואיך עלינו להתמודד עם זה. תודה וחג שבועות שמח. מיכל

א. אכן רעיון טוב לפנות אל רופא הילדים. ב. ניתן לטפל בבעיית ההרטבה בלילה במסגרת הדרכה,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית תוך שימשו בזמזם אלקטרוני אלחוטי. ג.להלן הורואת לטיפול בהרטבה בזמן ערות: הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים