גמילה והקאות

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

15/04/2010 | 08:15 | מאת: אפרת

בני בן שנתיין ועשרה חודשים. התחלנו בתהליך גמילה בחופשת הפסח, והאמת שהלך מהר ובקלות. כמעט אפס פספוסים החל מהיום השלישי לגמילה - גם בשתן וגם בצואה בבית. בגן לעומת זאת הוא עושה פיפי בשרותים (אפס פספוסים החל מהיום הראשון שחזר לגן) אבל קקי הוא מסרב לעשות שם (אני מניחה שהוא פשוט מתאפק כי כשהוא בא הביתה הוא מבקש לעשות קקי הולך לשרותים ומוציא את זה...) . קרה לנו כבר פעמיים בגן שהוא משתעל בלי סוף ולבסוף הוא מקיא. האם יכול להיות קשר בין הדברים (כלומר שיש לו לחץ בבטן בשל הצורך בקקי והוא לא רוצה לעשות שם, אז הוא מקל על עצמו בדרך הזו)? המחשבה על הקשר הזה עולה לי בגלל שבימים האלו הוא בא הביתה ומסרב לאכול, רק לאחר שהוא עושה קקי הוא מסכים לחזור ולאכול. אם יש קשר, מה עושים כדי למנוע את המצב? תודה מראש

א. מומלץ לפנות בשאלה זו אל רופא הילדים. ב. מומלץ לנסות ולהבין ( מבלי לייצור לחץ על הילד ) מה הסיבה שלא משתמש בשירותים בגן לצורך יציאות. ג. מומלץ לעודד אותו בעדינות לבצע יציאות בבית לפני שהולך לגן כדי לצמצם את הצורך בהתאפקות.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים