הרטבות ביום-בת 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

11/04/2010 | 08:22 | מאת: מירי

ביתי בת 4,גמולה מחיתולים (סופית)-למעלה משנה.בלילה היא יבשה לגמרי,הולכת לשירותים כשהיא צריכה.הבעיה היא במהלך היום-לא תמיד היא הולכת לשירותים כשיש צורך,היא מתאפקת לא מעט והפיפי בורח.גם כשאומרים לה ללכת לשירותים-היא אומרת שאין לה,אף על פי שאני יודעת ורואה שיש לה ( היא "רוקדת " ומצליבה רגלים),והיא מסרבת ללכת לשירותים.אחרי מספר שניות-היא אומרת שהפיפי ברח לה. מה עושים במקרה כזה?האם זה מצריך טיפול?

יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים