רמת אפעל

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

10/02/2010 | 09:46 | מאת: שרון

ד"ר ברוך קושניר שלום, בני בן 3.5, המצב היום שהוא גמול מפיפי כלומר עושה פיפי בשירותים אך קקי מוכן לעשות אך ורק בחיתול. הוא מסוגל גם להתאפק אם אין לו חיתול, בגן לעיתים עושה קקי בשירותים אך בבית לא מוכן. לאחרונה כשמבקש חיתול אנחנו לא מרשים והוא מתאפק פעם אחת אפילו שהיה רדום והרגיש ששמנו לו חיתול קם כדי לעשות קקי. אין כאן בעיית שליטה בצרכים לדעתי כי הוא מאוד שולט אולי שליטת יתר, אף פעם לא עשה בתחתונים אם אין לו חיתול!! לשאלות שלנו למה אתה לא רוצה לעשות בשירותים הוא אומר שהוא יגדל הוא יעשה בשירותים והוא עדיין קטן כמו אחיו הקטן, לא רוצה להיות גדול. תהליך הגמילה התחליל ביוזמתינו ולא בא ממנו שאולי גם זה השפיע לרעה. מה עושים ? זה מטריד גם בריאותית שהוא נוהג להתאפק וגם כי אנחנו מפחדים שירכוש הרגלים בלתי הולמים את גילו. תודה שרון

זוהי טעות למנוע מהילד את החיתול בשלב זה. ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה במסגרת מרפאה מקצועית המתמחה בטיפול ב חרדת אסלה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים