גמילה מפיפי בגיל 5.5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

02/02/2010 | 18:02 | מאת: יעל

בני בן 5.5. לא עושה פיפי בלילה אולם ביום עושה מספר פעמים בתחתונים (בגן ובבית). בגן הוא מסתיר את זה ובבית אנו בשלב כבר שכועסים עליו. לקחנו אותו לבדיקות ותוצאותיהם לא הראו סיבה. יתרה מזאת הרופא אמר שאם הוא קם יבש מהלילה אז אין בעיה. כשאני מכריחה אותו ללכת לשירותים, תמיד יש פיפי אך כשאני שאולת תמיד "אין לי" כשאני שואלת למה אתה לא הולך לשירותים, יש לו מספר תשובות:" אני משתדל ולא מצליח" לא הרגשתי" לא רציתי להפסיד את הפעילות " וכו'. מה עושים? שנה הבאה הוא בכיתה א'

הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים