שאלה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

31/01/2010 | 20:33 | מאת: רוז

בני בן 3, גמול כבר כמה חודשים (בשינה עם טיטול). לפני כשבועיים היה גל של פיספוסים, הוספנו לו גטקס מתחת למכנסיים וזה באמת עזר. כעת רציתי להתייעץ בקשר לתופעה חדשה-אני רואה שיש לו פיפי והוא מתאפק,לדוג' "רוקד" במקום תוך כדי שהוא מדבר איתי או תוך כדי משחק. והוא מסרב ללכת לשירותים כשאני מזכירה לו... בהתחלה פתחתי במסע שיכנועים עד שהלך לשירותים ולאחרונה בחרתי להרפות אחרי תזכורת אחת- ולא ממש בורח לו שטף פיפי אלא טיפות... השלב הבא משתנה; לפעמים הוא הולך מעצמו ולפעמים כעבור שעה אני שואלת אותו שוב ואז הוא מסכים ללכת, בסוף היום במקרה הטוב התחתונים רטובים ולפעמים גם כבר הגטקס והמכנסיים למיטב ידיעתי במעון זה לא קורה, ושם גם לא מזכירים לו ללכת לשירותים והוא הולך מעצמו. בשבת האחרונה כשסירב ללכת אצל סבתא לשירותים הוא אמר לי שהוא לא רוצה בשירותים של סבתא. היום אחה"צ הוא ענה לי שהוא רוצה סיר כמו של אחד החברים? מה דעתך? באיזו גישה כדאי לנקוט? האם להתעלם? לא להזכיר כלל? לקנות סיר?(בבית ובמעון יש כרגע רק ישבנון והוא עושה פיפי בעמידה)

01/02/2010 | 09:49 | מאת: רוז

רציתי להוסיף לשאלה, מה אתה ממליץ בקשר ללילה? בתחילת הגמילה ניסינו כשבוע בלי טיטול והוא לא הפסיק להרטיב... נראה לי שהבן שלי היה שמח לישון בלי טיטול אבל גם כשהוא ישן עם טיטול הוא קם לפעמים כבר רטוב, ובכל מקרה תמיד הטיטול עמוס בפיפי. דיברנו ואמרתי לו שאם הטיטול יהיה יבש בבוקר הוא יוכל להתחיל לישון ללא טיטול. בשינת הצהריים הוא קם לפעמים יבש

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים