הרטבה ביום לאחר התחלת טיפול בהרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

18/01/2010 | 21:28 | מאת: מירי

ביתי בת חמש וחצי.היתה גמולה לחלוטין ביום ולא גמולה בלילה (מרטיבה כל לילה). לפני מס' חודשים התחלנו טיפול במרפאתך (אצל אחת המטפלות) ,טיפול באמצעות זמזם שנועד לגמילת לילה. בתחילה חל שיפור בהרטבה בלילה, אך כעבור כחודשיים הילדה החלה להרטיב גם ביום. עד היום במשך כחודשיים, הילדה מרטיבה בכל יום ,כמה פעמים ביום(לפעמים מתחילה להרטיב בתחתונים ומסיימת בשירותים אך התחתונים כבר רטובים לגמרי).בתחילה ההרטבה היתה רק בגן וכיום בכל מקום כולל בבית.כאשר מזכירים לה אומרת שאין או שכבר ברח לה. גם בלילה היא עדיין מרטיבה.אפילו כשקמה לבד לשירותים באמצע הלילה,זה לאחר שכבר החל לברוח לה בתחתונים. אני נואשת לחלוטין. בבדיקת תרבית שנעשתה לפני כשלושה שבועות,נמצא חיידק אך מאז טופלה באנטיביוטיקה וההרטבה ממש לא פסקה. מה עושים?

א. נא הקפידי לשמור על קשר הדוק עם המטפלת ולקבל הנחיות להמשך הטיפול בהרטבה בלילה. ב.הופעה של הרטבה נלויית בזמן ערות במהלך טיפול בהרטבת לילה היא מוכרת. אני מצרף כאן הנחיות לטיפול בבעיה זו. יחד עם זאת יש להדגיש שוב את חשיבות ההתמדה בטיפול מודרך בהרטבה בלילה. יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים