דרכי טיפול בהרטבת לילה - האם זמזם מספיק

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

14/01/2010 | 13:59 | מאת: ש

שלום רב, ביתי בת 6 ועדיין מרטיבה בלילה בתדירות משתנה אך בממוצע של 2-4 פעמים בשבוע. מקופת חולים מכבי הפנו אותי למרפאות באיזור מגורי המטפלות בתחום ומה שהוצא לי הוא טיפול התנהגותי באמצעות הזמזם שנראה כי היום הוא משמש כאקמול- הוא ברירת המחדל ללא בירור מעמיק של סיבות ההרטבה. שאלתי היא - האם אין צורך בבדיקות מקדימות להבין את הסיבה? האם יש בעיה פיזית או רגשית? האם רק טיפול התנהגותי מספיק ואינו צריך להיות מלווה בעוד כלים? אני שואלת כל זאת כי נראה לי שאם הסיבה לא מובנת וטיפול התנהגותי לא יעזור זה רק עלול להחמיר את בטחון הילד ביכולותיו ולהחריף הבעיה.

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית . במסגרת מרפאה מקצועית יבוצע איבחון לגבי הגורמים לבעיה. ברוב המקרים הטיפול באמצעות הזמזם הוא היעיל ביותר .

17/01/2010 | 10:50 | מאת: ש

04/05/2010 | 10:58 | מאת: רחל לויתן

אני מטפלת בהצלחה רבה בהרטבת לילה. הטיפול שאני נותנת מעביר את האחריות לילד ובדרך זו מעצים אותו. הורים רבים דיווחו על שינוי משמעותי בבטחון העצמי ובדימוי של הילד. ניתן לקבל אצלי פרטים למספר 0523967379

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים