הרטבה בגיל 4.3

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

25/11/2009 | 15:12 | מאת: שירלי

יש לי תאומים בני 4.3 שאחד מהם גמול לגמרי גם בלילה. לעידו קצת יותר קשה. עד לפני כשבועיים היינו מעירים אותו לעשות פיפי באמצע הלילה והוא היה נשאר יבש עד הבוקר. בשבועיים האחרונים החלטנו להפסיק להעיר אותו, בתקווה שיתעורר לבד. הבעיה היא שכל לילה הוא מרטיב במיטה. לפני כמה ימים דיברתי עם טל שגיא וחשבנו שלא כדאי להתחיל טיפול כיוון שהתקופה העדיפה לעשות זאת היא באביב, אך יש לי שאלה. להמשיך להשאיר אותו ללא טיטול(כי הוא ממש לא מעוניין בטיטול.לדבריו, הוא לא תינוק...) ולהחליף לו כל בוקר מצעים ובגדים, או לחזור לשיטה הקודמת בה הערנו אותו באמצע הלילה???? ברור לי שלא נכון להעיר אותו באמצע הלילה כי אני מסירה ממנו אחריות, אבל מה לעשות בינתיים? הילד ישן בפיפי שלו כמעט כל הלילה? תודה מראש שירלי 005יש לי תאומים בני 4.3 שאחד מהם גמול לגמרי גם בלילה. ל"גדול" קצת יותר קשה. עד לפני כשבועיים היינו מעירים אותו לעשות פיפי באמצע הלילה והוא היה נשאר יבש עד הבוקר. בשבועיים האחרונים החלטנו להפסיק להעיר אותו, בתקווה שיתעורר לבד. הבעיה היא שכל לילה הוא מרטיב במיטה. חשבנו להתחיל טיפול אך הבנתי שהתקופה העדיפה לעשות זאת היא באביב, אך יש לי שאלה. להמשיך להשאיר אותו ללא טיטול(כי הוא ממש לא מעוניין בטיטול.לדבריו, הוא לא תינוק...) ולהחליף לו כל בוקר מצעים ובגדים, או לחזור לשיטה הקודמת בה הערנו אותו באמצע הלילה???? ברור לי שלא נכון להעיר אותו באמצע הלילה כי אני מסירה ממנו אחריות, אבל מה לעשות בינתיים? הילד ישן בפיפי שלו כמעט כל הלילה? תודה מראש שירלי

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים