רגרסיה - הרטבה בלילה גיל 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

23/11/2009 | 12:32 | מאת: דורית

בתנו, בת 4 עוד כמה ימים, נגמלה מטיטול בלילה לפני כחצי שנה. הגמילה היתה חלקה, ותוך שני לילות ממש היא לא הרטיבה יותר. היא היתה קמה ביוזמתה ולבד, בעת הצורך, בלילה לשרותים. במהלך כל החודש האחרון, כל לילה התחילה להרטיב לעיתים 3 פעמים ביום. אנחנו קושרים את זה באופן אוטומטי למצב רגשי שהיא נמצאת בו היום: (בגן, משבר חברתי, לפני .4 חודשים נולדו לה אחים תאומים/איבדה את הסבתא שלה שאותה אהבה גם לפני 4 חודשים) . ומחכים בסבלנות אין קץ שזה יחלוף. נ.ב. היא שותה הרבה מים. אני מנסה כעת להפחית לה את השתיה בערב. * האם התגובה המאוחרת (4.5 ..חודשים..לתהפוכות הרגשיות היא סבירה?? או שהמשבר בגן הוא שהצית את כל התחושות הקשות שכנראה יש לה מהמשברים שציינו?) * חשוב לציין שהמשבר בגן מטופל גם על ידי הגננת ובבית - יש שיפור במהלך היום , אבל עדיין אין לזה ביטוי בלילה) אבל כדי שלא נפספס- האם יכול להיות שזה גם פיסי? והאם מבחינה רגשית יש מה לעשות. הצילו! כי גם כך קשה לנו ביחד עם התאומים

26/11/2009 | 12:42 | מאת: דורית

ד"ר קושניר שלום בהמשך למענה שלך על המקרה שהבאתי בפניך. אני תמהה איך זה שאתה לא חושב להפנות לרופא ילדים למשל לברור באם יש בעיה פיזיולוגית כדי לשלול אותה/לחילופין באם קיימת בעיה כזו לטפל בה מיידית (אולי דלקת בשתן/אחר). איך זה ברגרסיה משנית, "לפתע" הילדה שוכחת לשלוט על הסוגרים. האם זה לא כמו רכיבה על אופניים??? התחושה היא שאתה משיב אוטומטית לרוב המקרים שמוצגים בפורום ומפנה אותם למרפאה לטיפול בזמזם וכו'....

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים