הרטבת לילה אצל ילד בן 4 וחצי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

06/11/2009 | 23:11 | מאת: שרה

בני בן ה- 4 וחצי גמול מחיתולים ביום מאז גיל 2 (גמילה קצרה וכמעט ללא תקלות) אולם לא גמלנו אותו בלילה עד גיל 4, זאת מהסיבה שהוא ישן מאוד מאוד חזק (מאז היותו תינוק) וגם כשהיינו שוכחים לשים לו חיתול הוא לא היה מתעורר מזה. בגיל 4, אחרי כחודש שבו שמנו לו בלילה "תחתוני לילה" (חיתול שהוא כמו תחתונים) והיינו מעירים אותו לפני שהלכנו לישון לפיפי וראינו שאח"כ היה קם יבש, נפרדנו מהחיתולים לחלוטין (המשכנו להעיר אותו כל לילה בין 10-12 והיה קם תמיד תמיד יבש בבוקר). לאחרונה החלטתי לנסות להפסיק להעיר אותו לפיפי ולראות אם הוא קם יבש. זה עבד 3 ימים ואז הגיע החורף, לילה גשום, והילד קם בבוקר רטוב (בלי שהרגיש בכך בלילה). אז שוב חזרנו להעיר אותו בלילה לפיפי. האם אנחנו פועלים נכון? האם זה גורם לו נזק שאנחנו מעירים אותו? האם לנסות שוב או להמשיך להעיר אותו עד האביב ואז לנסות? והאם העובדה שהוא קם רטוב מעידה על בעיה שדורשת טיפול?

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים