חרדת אסלה וסיר

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

26/10/2009 | 23:08 | מאת: שרון

בני בן שנתיים ושבעה חודשים. לפני כחודש נגמל בעצמו מפיפי והרי שהוא עושה פיפי לבד בשירותים. לפעמים מתפספס לו ולפעמים הוא עושה בצורה עצמאית. לרוב צריך להזכיר לו והוא עושה את הפיפי בשירותים ולפעמים בחוץ (כחיקוי לאחיו בן ה-4 וחצי).לעומת זאת, היות והוא סבל בשנה האחרונה מעצירויות קשות, נראה כי יש לו חרדות לעשות קקי וכמו כן חרדות אסלה וסיר. אין אנו בטוחים שזוהי בעיה פסיכולוגית או פסיולוגית. רופא המשפחה טוען כי עם חומר מזרז (שאינו תלוי גוף) ועם סובין התופעה לאט לאט תרגע. הדבר לא עוזר ועצירויותיו ממשיכות אם אינו מקבל את החומר המזרז. בכל פעם שיש לו קקי הוא מבקש חיתול וחושש לשבת בשירותים. אנחנו די טרודים ולא היה לנו שום לחץ על הילד להגמל אלא ההפך הוא בקש בעצמו להפטר מהחיתול. הבעיה באה בענין הצרכים. מה לעשות???

המשיכו בינתיים לפעול על פי עצת רופא הילדים. חומר מזרז מומלץ במיוחד הוא נורמלקס או פגלקס.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים