האם גמילה בגיל מאוחר לא מובילה לבעיות הרטבה בגילאי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

22/10/2009 | 23:42 | מאת: איריס

ב"ה שלום וברכה, בני הקטן (החמישי) בעוד יומיים חוגג 3. בתקופת הקיץ לא עשיתי נסיון להוריד לו את הטיטול כיוון שהייתי עסוקה. לפני חודש וחצי החל מוריד את הטיטול בבית אחה"צ, אך מפחד מאוד לעשות באסלה גם כשאני מרימה אותו ויושבת בסבלנות איתו. אי לכך עברנו לסיר ששם הוא עשה פיפי וקקי ללא בעיה. פניתי אל המעון שישתפו פעולה בגמילה, אך הגננת אמרה לי שהוא לא מוכן שהיא תוריד לו את הטיטול. עשיתי נסיון להוציא אותו מהבית אל הגן ללא הטיטול אך הוא חזר אחורנית אל הבית ולקח בעצמו טיטול מהארון ודרש שאשים לו אותו. במעון מלבד יום אחד לא ניסו שוב והגננת אמרה שאו שהוא לא מוכן לגמילה או שהוא לא מרגיש בנוח איתה. אף אחד מילדיי לא היה בגילו עם טיטול והחלטתי לגמול אותם בגיל שנתיים וחצי/+, בלי שביקשו, כיוון שלדעתי בגיל זה ילד יכול להתחיל לעבוד על שליטה בצרכים. היו פחדים והיו פספוסים, אך הסברתי וניגבתי וכו' בסבלנות וכעבור חודש/+ הילדים לא פספסו כלל. אך אז ברגע שהחלטתי שישנה גמילה, לא החזרתי את הטיטול!. כאן אני מרגישה שהגמילה של בני זה מתעכבת, כיוון שלא מרגיש בנוח בגן וזאת אולי מפני שהוא הכי גדול בגן, כך שהגננות לא לוקוחות לחדר השירותים שנמצא מחוץ לחדר הגן ואין את ההתייחסות והדיבור על זה, כמו שאני מתייחסת לזה אחה"צ... כיוון שלפי דעתי לא תיתכן גמילה כאשר פעם שמים טיטול ופעם לא...- שאלתי היא: האם גמילה בגיל מאוחר יותר, כמו בגיל 3 ושמונה חודשים (שנה הבאה הוא יהיה בגן עירוני), לא יכולה להוביל אחריה דוקא בעיות של הרטבה בגיל מאוחר?

כל יזמה , עידוד או התערבות מצד ההורים בתהליך הגמילה העצמאי והטבעי של הילד חייבת להיות תוך רגישות , הרמוניה ושיתוף פעולה מלא של הילד.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים