הימנעות מעשיית צרכים בגן

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

08/09/2009 | 10:05 | מאת: אורי

שלום רב, המדובר בנכדתי בת שנתיים ועשרה חודשים אשר התחילה גן חדש. בגן ישנם 2 חדרי שרותים פתוחים ללא דלתות ווילונות (מטעמי בטיחות) הילדה לא מוכנה לעשות צרכים בגן (פיפי וקקי) היא מתאפקת עד כדי הרטבה במכנסיים. היא מאוד עצובה ורוצה להישאר בבית. נראה שמאוד קשה לה והיא גם נמנעת מלאכול בגן - אתמול היא אכלה צהריים ולא ידוע היום אם אכלה בוקר. לנכדתי נולדה אחות חדשה לפני כחודשיים וחצי והאמא איתה בבית. האם יש קשר בין הלידה לצרכים או בין הגן החדש לצרכים ומה אנחנו יכולים לעשות כדי שהיא תתחיל לעשות הצרכים בגן. בגן יש פסיכולוג שאמר להניח לה ולא ללחוץ אבל בכל זאת אנו מבקשים עצתך - בתודה מראש הסבתה והאמא המודאגות ביותר

מומלץ כי אחד ההורים יתלווה אל הילדה לגן במשך מספר שעות במשך מספר ימים וינסה ללוות אותה לשירותים ולשהות במחיצתה. אולי כך תופחת החרדה .

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים