הרטבה פתאומית בבת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

06/09/2009 | 05:49 | מאת: קרן

היי, ביתי בת חמש וחצי, נגמלה בגיל שנתיים וקצת ביום ומעט אח"כ בלילה, ללא "פספוסים" כמעט (כולל מעבר דירה, גן ולידת אחות), עם יכולת מעולה להתאפק ביום. בשבוע האחרון, מרטיבה כמעט כל לילה פעם אחת. אין בריחות ביום. היא ממשיכה עם אותו גן (אהוב), ולא מראה כל סימני מצוקה (ההפך!) סביב החזרה. מעבר לכך אין כל טריגר ברור לסטרס. אנחנו מקפידים שלא תגזים בשתייה לפני השינה וכמובן פיפי לפני. אנחנו מנסים שלא לעשות עניין, שכן היא בעצמה מוטרדת מכך. הלילה אמרה ש"לעשות פיפי במיטה גורם לי להרגיש כמו תינוקת בת שנה"... קראתי בידיעון מכבי שהרטבה בבני 5-7 אינה נדירה, אבל הייתי מעוניינת לדעת במה יכול להיות מדובר, וכיצד להתמודד. כמה זמן מחכים עד שפונים? המון תודה קרן

ייתכן ומדובר כאן בתופעה מוכרת הנקראת: הרטבה משנית. אלה מקרים של ילדים אשר היו יבשים לחלוטין תקופה ממושכת והתחילו להרטיב מחדש. המתינו עוד שבועיים מבלי להתערב בנושא ומבלי להגביל את הילדה בשתיה. במידה והבעיה לא תעלם מעצמה מומלץ לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים