גמילה לא מלאה - גיל 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

01/09/2009 | 12:07 | מאת: יפעת

הבן שלי כמעט בן 4. את הגמילה ביום התחלנו בגיל שנתיים ו - 7 ח', הלך מצויין מס' חודשים ולאחר מכן חלה נסיגה. מאז ועד היום הוא כמובן ללא חיתול בימים, אך מפספס המון (מפספס רק פיפי, קקי הוא שולט מצויין!), לעיתים גם 3 ו- 4 פעמים ביום. אני שמה לב ל"עיגול" במכנסיים שהולך וגדל וזה כלל לא מפריע לו.אם הוא משחק או עסוק הוא לרוב לא יפסיק כדי להתפנות אלא פשוט יטפטף (יש לציין שזה אף פעם לא זרם חזק ללא שליטה, אלא טפטופים שהולכים ומתרבים). אנחנו מדברים איתו על זה ללא הפסק, שולחים אותו לשרותים, עושים תחרויות "פיפי" עם חברים..מה לא....ניסינו את כל השיטות - גם פרסים ומדליות וגם לכעוס ולהלביש לו חיתול בכוח אבל כלום לא עוזר. הוא תמיד טוען ש"הוא לא צריך", פעם אחת הוא אמר לי שהוא לא מרגיש שהוא צריך והיה מופתע כשיצא לו פיפי בשרותים.יש לציין שהוא ילד מאוד בוגר ומאוד נבון. התהייה שלי היא האם זהו מצב התנהגותי או בעיה פיזיולוגית (שכן ישנם ימים בהם הוא יבש לשעות ארוכות וישנם ימים שזה בדיוק ההפך). עקב המצב הזה טרם התחלנו גמילת לילה ובלילות הוא ישן עם חיתול. אשמח לחוות דעתך. תודה מראש.

ניתן לסייע לכם בפתרון בעיית היום והלילה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת בדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

06/09/2009 | 09:47 | מאת: יפעת

האם האופציה של הזמזם אינה מיועדת לגיל בוגר יותר? כבר מגיל 4 מתחילים בזה?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים