גמילה של ילד בן שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

29/08/2009 | 22:53 | מאת: מיר

שלום, שני בן השנתיים ושמונה חודשים נמצא בבית ולא בגן עקב הגבלה רפואית (הוא בריא, יש בעיה במערכת החיסון) יחד עם אחיו הקטן ומטפלת ועוד עזרה מסבתא/דודה/בייביסיטר במהלך שעות היום. לפני מספר חודשים ביקש לעשות באסלה והצליח, אך לא המשכנו בתהליך מסודר, ולאחרונה מדי ערב ביקש לשבת על האסלה לפני האמבטיה אך לא הצליח לעשות פיפי. השבוע, כשאני ובעלי היינו בחופש, החלטנו להוריד את הטיטול למהלך היום. בהתחלה התנגד אך השתכנע. ביום הראשון והשני הודיע על צורך בפיפי וגם עשה כמה פעמים וכמה פספוסים. ביום השלישי לא פספס בכלל, ואף עשה קקי בשרותים וקיבל פרס. ביום הרביעי נסעתי איתם לסבא וסבתא ומאז חלה הדרדרות- בהתחלה עוד אמר שרוצה אך לא היה מוכן לשבת על האסלה ואחרי מספר דקות השתין בבית, ומאז בכלל לא אומר שרוצה- פשוט משתין, וצוחק. לא עוזרים נסיונות לשכנע אותו לשבת, לקרא ספר על האסלה (כמו שאהב), ולקבל פרס אם יעשה פיפי. בפעמיים שראיתי שמתחיל להתאמץ לקקי לקחתי אותו לשרותים ועשה קקי ופיפי שם. אנחנו מתלבטים האם להמשיך, ואף להוריד את הטיטול בשינה כדי לא ליצור בלבול או להפסיק בינתיים את הגמילה ולנסות שוב בעוד כחודש. מה דעתך?

מומלץ להפסיק לחלוטין את התהליך ולהתנהג באופן המבהיר לילד לחלוטין כי ענין הגמילה הוא שלו ולא של ההורים . לאחר הבסקה משמעותית של כחודש וחצי נסו שוב את תהליך הגמילה אולי תחת הנחיה מקצועית על פי תכנית מגובשת צעד אחר צעד.

30/08/2009 | 09:41 | מאת: מירב

תודה. מה זאת אומרת "כי ענין הגמילה הוא שלו ולא של ההורים"? האם יש משהו שעשינו שגוי בתהליך עד כה?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים