הרטבת לילה - ילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

25/08/2009 | 11:56 | מאת: דנה

ביתי נגמלה מחיתולים במהלך היום לפני כחודשיים. אחרי שבוע של גמילה ראיתי שהיא קמה יבשה שלושה לילות ברצף ולכן הורדתי לה את החיתול בלילה. היא מאוד מרוצה מהעניין אבל מרטיבה כ 3-4 פעמים בשבוע. יש לציין שמעולם לא התעוררה בשביל פיפי. מה עושים במקרה כזה? איך אפשר לעזור לה? תודה.

יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה ניתן ליישם את השיטה כבר מגיל שלש .

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים