ילד בן שנתיים וחצי לא נגמל בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

16/08/2009 | 14:35 | מאת: נינה

בני בן השנתיים וחצי נגמל מחיתול לפני חצי שנה, מאז הוא מסרב ללבוש טיטול, אולם הוא מרטיב באופן קבוע כל לילה (רק לעיתים נדירות כשהוא הולך לישון ממש ממש עייף הוא לא מרטיב), האם צריך לחזור לטיטול או תחתון לילה? לי לא מפריע להחליף ולנקות לו ונראה גם שהוא לא ממש מתרגש מזה שהוא מרטיב, השאלה היא עד מתי לחכות? והם זה שהוא קם רטוב בבוקר לא יגרום לנזק בעתיד? תודה

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים