בת 7 מרטיבה במיטה כמעט כל לילה אחרי הפוגה של יותר משנה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

20/12/2022 | 21:13 | מאת: נועה

שלום, בתי בת 7.5. סביב גיל שנתיים נגמלה מחיתולים ביום ובגיל 3 גם בלילה. לאחר כשנה בהם לא היו לה בריחות שתן בלילה לפתע חזרה להרטיב כמעט כל לילה . לאחר כשנה של הרטבות שוב הפסיקה לגמרי למשך כשנה וחצי ואז שוב חזרה להרטיב. כעת כבר מעל שנה שמרטיבה כל לילה. מצד אחד אני מבינה שפיזיולוגית היא מסוגלת להתאפק. מצד שני לא הגיוני שלילדה בת 7.5 יברח כמעט כל לילה פיפי במיטה... השאלה אם כדאי לבצע בדיקות מסוימות/ להתערב? תודה

שלום רב. א. במקרים רבים קיימת תופעה של הרטבה חוזרת. ב. דרך הטיפול היעילה ביותר היא באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. לפרטים נוספים: www.kushnir.co.il ו/או טלפון 0526546111

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים