הרטבת לילה בילדה בת 10

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

08/05/2016 | 17:05 | מאת: אייל

שלום הבת שלי בת 10.5 בגיל שנה וחצי נגמלה מהרטבת יום בגיל 2.5 נגמלה לגמרי מהרטבת לילה ועברה להרטיב רק פעם פעמיים בשבוע לכל היותר. בגיל 3.5 היה אירוע חום שנמשך כשבועיים עם כ 40 חום, לא ידעו אם מדובר בוירוס אולי מחלת הנשיקה. בעקבותיו, כשחלף החום, התחילה גן חדש כשהיא תשושה ותוך זמן קצר חזרה להרטיב. מאז מרטיבה כל השנים וגם כעת בגיל 10.5 בערך 5 פעמים בשבוע ( היא ישנה עם חיתול שמתאים לגיל הזה ). אין שום שיפור. לאורך היום לא מרטיבה אבל לפעמים קשה לה להתאפק ורצה מהר לשירותים ופעם אחת בלבד קרה שברח לה קצת כשהתגלגלה מצחוק. האורולוג בקופ"ח המליץ למדוד לה כמות שתן כשמרגישה שחייבת לשירותים ובכמה מדידות יצא כ 220-250 מ"ל בהתאפקות מקסימלית. כל בדיקות הדם והשתן שלה תקינות. הוא המליץ שניתן לה נוביטרופן 5 מ"ג ואמר שהבעיה כנראה בשלפוחית וזה כנראה יסייע. ברצוני לשאול 1. קראתי שמי שעד גיל 10 לא נגמל אז רוב הסיכוי שכבר כל החיים יסבול מהרטבת לילה. האם זה נכון? או שיש לה סיכוי גבוה להגמל? אנחנו ממש דואגים בגלל זה. 2. האם טיפול בנוביטרופן הוא סביר? זה יכול לגמול אותה? האם זה לא מסוכן? 3. מה דעתך בתור מומחה לנושא תודה רבה!!! אייל

שלום רב, מדובר במקרה שגרתי של הרטבת לילה משנית הנובעת משיבוש במנגנון הרפלקסים המפקח על השליטה בשלפוחית השתן. הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני בנסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. בהחלט ניתן לפתור את הבעיה גם אחרי גיל עשר וכן גם את ההרטבה במהלך היום. בהצלחה ד"ר ברוך קושניר מנהל מרפאות להרטבת לילה ובעיות ביציאות www.kushnir.co.il מוקד מידע ארצי 036255255

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים