הרטבה משמעותית

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

15/02/2016 | 22:27 | מאת: לילך

שלום רב. .בני בן שלוש ותשעה חודשים. נגמל מטיטול לפני כעשרה חודשים לערך. הגמילה הייתה טובה. שיתפתי אותו בהכל...עשינו הכנה וכו והיה ממש בסדר. בזמן שגמלתי אותו..הייתי בהריון בחודש שמיני. כמה ימים לאחר הלידה הילד חזר להרטיב אבל העיקר ביום. חשבתי שיש רגרסיה וזה בסדר...נתתי לו את הזמן...התעלמתי...ניסיתי לעזור וכו אבל לא ממש עזר. היום, תשעה חודשים אחרי הוא עדיין מרטיב המון היום. בורח לו כמעט כל יום בגן. הוא בגן טרום טרום חובה. אציין ששנה שעברה היה עוד בגן פרטי. בורח לו עם בבית . לפעמים כמה פעמים ביום. בלילה הוא לעיתים מתעורר כשיש לו וניגש לשירותים. במהלך היום הרבה פעמים אני רואה שיש לו והוא מתאפק עד שאני מפצירה בו לגשת לשירותים. הוא יכול לומר אין לי ודקה אחרי לעשות במכנסיים. אוטוטו הוא בן 4. כבר לא נעים לי מהצוות בגן כל יום מחליפות לו. אני מרגישה שיש בעיה ןאני אובדת עצות. מה לעשות??

שלום לילך, נא פעלי על פי ההנחיות הבאות: יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר מרפאות ד"ר ברוך קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה מוקד מידע ארצי 03 6 255 255 הרטבת לילה וחרדת אסלה www.kushnir.co.il גמילה מחיתולים www.aslaksuma.co.il

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים