בן 6 שנים חזר להרטיב בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

15/11/2015 | 06:10 | מאת: רנא

שלום רב בני בן 6 שנים נגמל לבד מהרטבת לילה יומית מחודש אפריל שעבר היה מרטיב אפילו יותר מפעם אחת בלילה וכשהחלטתי להתחיל טיפול כלשהו הוא פתאום נגמל לבד הייתי בעננים כשהרגיש שיש לו פיפי היה מעיר אותי עושה וחוזר לישון והכל זרם יפה היו לי פספוסים של פעם בחודש בימים עייפים מאוד אבל הייתי תמיד מעודדת אותו כשהיה מתעורר יבש לאחרונה חזר להרטיב פעם עד פעמיים בשבוע מה פתאום גרם לו לחזור להרטיב ???? לפני שינה אני מגבילה קצת במים אך ומיץ בכלל לא נותנת בלילה ותמיד נותנת לו ללכת לשירותים לפני שינה האם אסור להגיד לילד שהוא חייב להתרוקן כדי שלא יפספס זה מעודד או לא ??? כשמתעורר רטוב כיצד להגיב ??? האם להעיר אותו לפיפי באמצע הלילה ??? יש כאלה שטוענים שילדים חוזרים להרטיב בחורף האם יש קשר ??? אם הוא נגמל לבד והיה מתעורר באמצע לילה לבד כדי להשתין האם החזרה להרטבה אנחנו אולי אשמים בה ????

שלום רב, מדובר במקרה שגרתי של הרטבת לילה משנית. זוהי תופעה מוכרת אצל הרבה ילדים אשר חוזרים להרטיב אחרי תקופת יובש ממושכת, ללא כל סיבה נראיית לעין. הטיפול היעיל במקרה זה, כמו במקרים של הרטבה ראשונית , הוא באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאת הרטבה מקצועית. ד"ר ברוך קושניר מנהל מרפאות לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה www.kushnir.co.il

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים