קשיים במהלך גמילת ילדה בת 2 ו-3 חודשים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

24/10/2014 | 22:47 | מאת: גלית

שלום רב, בתנו בת שנתיים ושלושה חודשים. לפני כחודש וחצי התחלנו בתהליך גמילה, לאחר חודשים רבים בהם הופיעו סימנים לקראת גמילה, ביוזמתה בלבד, כגון: בקשה לשבת על אסלה/סיר, אמרה כשעשתה צרכים בחיתול, אמרה לפני שעשתה צרכים בחיתול, ביקשה ללכת לעשות פיפי וקקי בשירותים, התלהבות רבה מהנושא בכלליות. לאחר שהופיעו כל הסימנים הללו ובמהלך מס' ימים בבית בלבד היתה ללא חיתול ועשתה הרבה פעמים את צרכיה בסיר החלטנו לעלות שלב והורדנו את החיתול. מאז היא מסתדרת יפה מאוד בגן, כמעט ולא מפספסת פיפי, אך קקי מפספסת לא מעט. יש לציין שנראה לנו שבגן לוקחים אותה בצורה יזומה לשירותים פעמים רבות. לעומת זאת בבית התהליך קשה בהרבה!!! הכל התחיל בסדר גמור, עם שיתוף פעולה נהדר. היא גם ביקשה לא מעט פעמים ללכת לשירותים ביוזמתה, אך לאט לאט אנו רואים רגרסיה בבית. כשאנחנו יוזמים היא כמעט תמיד מראה התנגדות ולא מוכנה ללכת לשירותים, ולפעמים דקות בודדות לאחר מכן מפספסת. ישנם ימים בהם היא מפספסת פעמים רבות וכאילו לא אכפת לה מזה כל כך. לפעמים אפילו יכולה לא להגיד כלום לאחר שפספסה (לרוב מציינת שעשתה או תוך כדי עשייה). היא כבר כמעט ולא יוזמת ולא מבקשת ללכת לשירותים. התסכול שלי כאמא גדול מאוד כרגע ואני מרגישה אובדת עצות. לא יודעת אם לעזוב אותה ולהניח לה בבית על מנת להימנע מהתנגדות וזה יגיע כשיגיע, או שמה לנקוט בצעדים אחרים כגון חיזוקים, לקיחה לשירותים וכו'... אשמח מאוד לעצותיך. תודה מראש, גלית

שלום רב, נראה כי מדובר במקרה מוכר של ילדה אשר הראתה סימני ברורים של מוכנות ורצון להיפרד מן החיתול אך נסוגה זמן קצר אחרי שהתהליך החל ואחרי שההורים התערבו והאיצו את התהליך. חשוב מאד במצב זה להפיג את הלחץ שנוצר הן על הילדה והן על ההורים. יש להמנע לחלוטין מהפיכת נושא הגמילה לבסיס לעימותים ולמקור לתיסכול וכעס. מומלץ לשקול חזרה לשימוש מלא בחיתול ולהמתין מספר חודשים. ניתן גם לפנות אל גורם מקצועי לשם הבנת התהליך שהתרחש אצלכם ולשם גיבוש תכנית פעולה לעידוד הגמילה בהמשך. בהצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים