רגרסיה בגמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

19/06/2014 | 13:46 | מאת: אולגה

ד"ר ברוך שלום, בערך לפני כחודשיים או קצת יותר הבן שלנו (בן 3 ו-10 חודשים) נכנס לרגרסיה בגמילה. הוא פשוט כל הזמן מרטיב את התחתונים ומכנסיים והכי מוזר שזה ממש לא מפריא לו ולא תמיד מבקש להחליף לו. לפעמים בגן אם אף אחד לא ראה, הוא ממשיך להסתובב רטוב עד שמתייבש. הוא מפספס גם בגן, גם בצההרון וגם בבית, לא משנה במה הוא עסוק באותו רגע והאם עסוק בכלל. ואם שואלים אותו למה הוא רטוב, התשובה תמיד: "ברח לי". חשוב לציין שהוא היה גמול מגיל שנתיים וחודשיים מלבד לילה (לילה עדיין לא נסיתי לגמול כי הוא תמיד קם עם התיתול מפוצץ).כל התקופה הזאת כמעט ולא היו לו פספוסים. אני יודעת שהוא גם מסוגל להתאפק אם הוא רוצה (למשל כאשר נוסעים באוטו והוא מבקש שנאצור לו- הוא מתאפק). רוצה גם להוסיף שקשה לי להבין למה זה קורה, כי אין לו את הבעיות הנפוצות שיכולות לגרום לכך – לפחות אני לא רואה. הוא החליף גן כמעט לפני שנה וההסתגלות נגמרה מזמן והוא הולך מרצונו לגן, יש לו הרבה חברים, אחותו הקטנה כבר בת שנה ו-11 חודשים (לא שהיא נולדה רק עכשיו), הוא מקבל הרבה תשומת לב. אני כבר לא יודעת איך להתנהג, אני מכבסת כל יום 5-6 זוגות תחתונים. נסינו כל מיני דרכים כמו פיפי פרס, לעודד אותו או ההפך לא לעשות מזה עניין. בגן כבר לוחצים עליי שאני אטפל בבעיה… אשמח לתגובתך, בברכה, אולגה

אני מצרף כאן הנחיות לנסיון שלכם. במידה מתקמים מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי. הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.

20/06/2014 | 14:41 | מאת: אולגה

תודה רבה על הנחיות - אנחנו ננסה, אבל בכל מקרה, אולי יש איזה הסבר למה זה קורה לו? ולמה לא מפריא לו שהוא רטוב (הוא כאילו לא מרגיש בכלל את הרטיבות)? ואם אנחנו לא נצליח עם הטיפול שהיצעת למי צריך פנות פיזית בנושא? אולי תוכל להשאיר טלפון של איזה מרפאה או יועץ מקצועי? תודה, אולגה

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים