הרטבה בשינה ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

12/09/2018 | 18:05 | מאת: אמא מודאגת

שלום, ביתי בת 3.5 נגמלה לפני שלושה חודשים מטיטולים ביום. לפני חודש מטיטול בשינה. הכל הלך חלק ! (מלבד דלקת בשתן ממש בהתחלה.. מיד לאחר ההחלמה שלטה בצרכים ונגמלה מלא) עד כה לא הייתה במסגרת גן... היתה בבית עם סבתא. לפני שבוע התחילה גן בפעם הראשונה ויחד עם זה התחילו ההרטבות בשינה- לילה וצהריים. אציין שהילדה שמחה ללכת לגן... מבקשת ללכת... נפרדת מקסים...לא מורגש קושי מצידה שקשור לגן. מה עושים? זה יעבור או שיש סיבה לדאגה? כמה זמן לחכות עם זה עד שיהיה צורך בטיפול?

שלום רב, מדובר בתופעה של הרטבה משנית. במידה וההרטבה לא תעלם מעצמה תוך שלשה שבועות היא עלולה להימשך כך עוד זמן רב. במקרה כזה ניתן לטפל . הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה,ליווי ותמיכה במרפאה מקצועית. נשמח לעזור . נא מלאי שאלון איבחון https://bit.ly/2nbYizy ונשוב אלייך עם התייחסות מפורטת. בברכה ד"ר ברוך קושניר מנהל מרפאות לטיפול בהרטבת לילה www.kushnir.co.il [email protected]

22/09/2018 | 22:14 | מאת: אני

הילדה הפסיקה להרטיב במשך 8 ימים וחזרה שוב כרגע כבר יומיים. יש מצב שזאת תקופת החגים? תקופה בבית כמה ימים בגן ולכן זה חוזר?

שלום רב, ממליץ להמתין עוד שבועיים. במידה והבעיה תמשיך או תחזור נא כיתבי אלינו שוב נשמח לעזור בברכה ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים