קשיי גמילה לאורך זמן אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

31/08/2018 | 18:20 | מאת: Orit

מצורף בקובץ שאלתי בנושא

שלום רב אני לא מצליח לצפות בקובץ נא העבירי את השאלה שוב בברכה ד"ר ברוך קושניר

02/09/2018 | 14:04 | מאת: אורית שלמה

אשמח לייעוץ לגבי גמילה או יותר נכון רגרסיה לילדה בת 4. התחלנו את תהליך גמילה ביום בשלב יחסית מוקדם בהמלצת הגננת למוכנות ולשיתוף פעולה של הילדה ( שנתיים וחודשיים), בתקופה הראשונית היו פיספוסים פה ושם, אבל ראינו את זה כחלק מהתהליך.. הבעיה שבשנה האחרונה היא מפספסת בתדירות של 5 החלפות ביום. תחילה קישרנו את זה לשינויים של בית חדש, גן חדש, היום בגן ובצהרון לא מפספסת אבל בבית כמעט כל הזמן במודע- היא מרגישה שיש מתאפקת וגם שמפספסת זה לא מפריע לה, עד שאנחנו מעירים ומבקשים שתיגש לשירותים. ומאז בגישות שונות של התייחסות למקרים זה לא פוסק. לאחרונה אף מספר מקרי פיספוס צואה. לדוגמא היום, קמה זרקה את התחתון לפח, ניגשה להתפנות בשירותים( כל זה בזמן שאני מטפלת באחיה הקטן) וכששאלתי אותנ למעשיה , ואיפה התחתון, סיפרה לי מה עשתה ושאלה אם אני כועסת, כשעניתי בשלילה אמרה ״ לא נורא אני אפסיק שאגיע לכיתה א׳״. האם הבעיה בגישתנו( לעיתים מכילים, ומקבלים ולעיתים פחות כאשר אנחנו רואים שהיא מתאפקת אך מבוצרת בעמדתה לא לגשת להתפנות), האם נדרש טיפול ? אשמח לתובנות.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים