רטיבות תינוק בן שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

14/03/2014 | 10:42 | מאת: רונן

שלום ד"ר קושניר, בני בן שנה ושלושה חודשים. בכל בוקר הוא מתעורר רטוב לגמרי מכף רגל ועד ראש מפיפי. בזמן השינה הוא שותה המון מים (למעלה מחצי ליטר) ובעקבות כך החיתול אינו יכול לעמוד בכמות הנוזלים ולכן בני רטוב לגמרי בבוקר. אני ואשתי מלבישים לו לפני השינה חיתול מס' 5 שגדול ממידתו ע"מ שיספוג יותר נוזלים, וגם זה לא מספיק.. עדיין בני מתעורר בבוקר רטוב וקר לגמרי. חשוב לציין שלפני השינה הוא אוכל כמות יפה של מטרנה וכמו שציינתי, בזמן השינה הוא מתעורר מס' פעמים ע"מ לשתות מים. שאלותיי הינן: 1. האם זה נורמלי שבטווח של 11 שעות (משבע בערב שהוא הולך לישון ועד שש בבוקר למחרת) בני שותה חצי ליטר מים ומעלה? האם זה מעיד על בעיה רפואית כלשהי? באם כן אשמח לדעת לאיזה רופא כדי לפנות.. 2. האם ניתן לגמול אותו משתיית המים בלילה? שכן, במידה ואין בקבוק מים לידו בזמן השינה, הוא פוצח בצרחות עד להגעת הבקבוק הנכסף.. בתודה מראש, רונן.

לא נראה כי יש צורך להגביל את הילד בשתיה. מומלץ להתייעץ גם עם רופא הילדים. יש כיום אמצעים נוספים לחיתול להגנה על כלי המיטה ולהקלה על ההתמודדות עם ההרטבה בלילה. נסו לחפש באינטרנט הגנה על כלי מיטה או מגן סדין או סדינית הפלא. ניתן גם להשתמש בזמזם הרטבה אלחוטי אשר יתריע בתחילת ההרטבה .

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים