הרטבת לילה אצל ילד בן 10

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

05/07/2018 | 16:30 | מאת: נועה

בני בן ה 10 סובל מהרטבת לילה (כמעט כל לילה) לפעמים עיגול קטן ולפעמים עיגול גדול ופעם בחודש לא מרטיב בכלל, ומהרטבת יום הוא בכיוון חיובי, כמעט נפתר ב 100%. נראה שרק בשנה האחרונה הוא מבין את ההשלכות החברתיות והנפשיות של ההרטבה ולפניכן זה פשוט לא הפריע לו. בסביבות גיל 6 ניסינו את שיטת הזמזם לכמה חודשים ולא עזר, מאחר ולא הצליח להתעורר מזה וגם כפי שכתבתי הוא עדיין לא היה בשל. לפני יומיים הוא חזר לזמזם, אך לא מתעורר ממנו. כיצד לפעול? האם זה בסדר שאני אעיר אותו? או לתת לזמזם לפעול עד שיתעורר, בתקווה שיתעורר באיזשהו שלב? כמו כן אני מניחה שמעבר לבעיה הטכנית יש איזשהי בעיה שיושבת על הרובד הרגשי. הוא זרק לי פעמיים שהוא מרגיש שלא נותנים לו מספיק תשומת לב, שאלתי באיזו רמה הוא מרגיש זאת והוא ענה ש 70% נותנים ו 30% לא נותנים. אני ובעלי לקחנו על עצמנו אתגר לייצר אווירת שלמות בבית ונתינת 100% של תשומת לב לילד. ויומיים לא הרטיב במהלך הלילה. הייתי ממשיכה כך אך זה מאוד מאוד קשה במקביל ללחצי היום יום/זמן/מצב רוח... מה דעתך? האם הטכניקה של הזמזם מספיקה או שכדאי במקביל לטפל בדרך נוספת? (היינו כבר בטיפול רגשי)

הטיפול באמצעות הזמזם הינו היעיל ביותר כאשר ניתן במסגרת הדרכה, ליווי ותמיכה במרפאה מקצועית. את מוזמנת לקבל התייחסות מפורטת באופן ספציפי לגבי ילדכם מהצוות המקצועי שלנו באמצעות האתר www.kushnir.co.il

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים