גיל שנתיים ו10 חודשים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

26/02/2014 | 20:08 | מאת: אסף

שלום הבת שלי בגיל שנתיים ו10 חודשים לפני כ3 שבועות החזרנו לה תחתוני לילה . ביום היא גמולה לחלוטין אך בלילה היא הייתה מפספסת כ3 פעמים בלילה . היא קמה בבוקר כאשר החיתול מלא. אני מבין שצריך לחכות עד שהיא תקום עם חיתול יבש, האם יש זמן מוגדר שמעבר לכך זה מצריך התערבות? והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לעזור לה ? תודה רבה

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה ניתן ליישם את השיטה כבר מגיל שלש

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים