הרטבת לילה לאחר גמילה בן 6.7

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

16/02/2014 | 14:34 | מאת: ע.ל.

שלום דר' קושניר, בני בן השש ו-7 חוד' סובל מהרטבת לילה מידי לילה. (סובל כי הוא מודע מאוד, מנסה להסתיר ומתוסכל מחוסר יכולתו לשלוט). במשפחתינו הייתה קיימת התופעה: אחיו הבכור נגמל סביב גיל שנתיים ולאחר הולדת אח צעיר יותר חזר on and off עד סביב גיל 5 , שני האחים הבאים נגמלו האחד בגיל 6 לאחר ביקור במרפאתך וטיפול בזמזם (אגב, נדרש זימזום אחד בלבד כדי להיגמל סופית!) והבא אחריו נעשה שימוש בזמזם בגיל 4 - לא צלח, חזרנו שוב סביב גיל 5 ונגמל.האח הבא גם הוא הרטיב עד גיל סביב 5 ונגמל בעזרת הזמזם. בבירור במשפחה התברר שגם גיסתי (אחות בעלי), גם אחי הרטיבו על גיל מאוחר. עם הילד האמור נעשה ניסיון לטיפול בזמזם מסביב גיל 4. הוא סרב לשים אותו, לא התעורר (כולנו התעוררנו - הוא לא) וניסה להתחמק מהשימוש בו בכל דרך. סביב גיל 5 וחצינגמל ללא שימוש בזמזם אך עדיין היה מפספס מידי פעם. לאחר מס חודשים, מלקראת הכניסה לימים קרים יותר התחיל שוב להרטיב יותר מ-מידי פעם ולאחרונה - חודשיים - שלושה מרטיב בקביעות. הוא מתנגד לחיתולים אך עייפתי מכביסות וממקלחות בוקר אז עברנו לpull-ups. אילו לא בנויים לספיגת כמות גדולה והוא ממשיל למלא אותם ולעיתים מזומנות קם רטוב יחד איתם. ניסינו לדבר איתו לעורר מוטיבציה, הוא ממש רוצה להיגמל כי הוא לא יכול לישון אצל חברים ככה, או להזמין, ניסינו לצמצם כמה שיותר בשתייה בערבים, למנוע משקאות כמו תה, להעיר אותו לפני שאנחנו הולגים לישון או כשבעלי משכים. את הזמזם הוא איבד - כניראה בכוונה. שמעתי על טיפול תרופתי של מיינרין או פיירינג... יש עיצה?

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאת הרטבה מקצועית.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים