סבבים של הרטבת לילה ילד בן 10

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

24/02/2018 | 13:02 | מאת: רותם

שלום רב, בני נגמל מהרטבה בגיל מוקדם יחסית, שאיני זוכרת במדויק מהו. סביב גיל 5 החלה הרטבה לילית שנמשכת עד היום. בהתחלה ייחסנו את ההרטבה לגורמים רגשיים, הילדים עבר ניתוח בקע ולאחר מכן החל במשך כשנה לסבול מכאבי בטן ותחלואים נוספים, עד שהתגלה צליאק, ואז גם זה לא היה קל רגשית... המאפיין העיקרי של ההרטבה הוא שמידי כמה חודשים מגיע סבב בו בטווח של שבוע שבועיים ישנם 4-6הרטבות ואז אין הרובה במשך כמה חודשים. בזמנו נסינו את הזמזם, אך לא מצאנו את זה כאפקטיבי, כי כנראה זה נפל בתקופה יבשה, פרט לפעם אחת... בעבר ההטבות היו מעטות. הילד היה מתעורר כשברח קצת ואז ממשיך לעשות פיפי בשירותים. בשנתיים האחרונות מדובר בכמות כזו שהוא קם ספוג. מאז תחילת שנת הלימודים לא הייתה הרטבה, וכבר קיווינו שזה מאחורינו ועתה, בשבוע האחרון הלילה הייתה הרטבה חמישית... כמובן שהוא קם מתוסכל מאד ושואל למה זה קורה. אציין שהא נמנע לישון אצל חברים, בשל החשש לקום רטוב. מה ניתן לעשות? מה יכול להיות ההסבר לסבבי ההרטבה הללו?

שלום רב. אשמח לעזור. יש לא מספר שאלות נוספות. נא צרו עימי קשר ישיר 0522682118 בברכה ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים