גמילת חיתולים של ילדה בת שלוש

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

18/07/2013 | 15:31 | מאת: דרור

שלום רציתי לשאול ביתי בעיקרון גמולה ורק בלילה ישנה עם חיתול כי בורח לה בלילה הבעיה היא שבזמן האחרון במשך היום היא לא אומרת שיש לה פיפי ובורח לה כל הזמן אנחנו מנסים לקחת אותה בזמן ולא לפני שהיא אומרת אם בכלל אבל רציתי לדעת האם יכולה להיות לה דלקת(כי עשינו בדיקה ולא גילו שם) או שיש משהו אחר שיכול לגרום לזה? תודה

הפתרון המתאים ביותר הוא טיפול באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. ניתן גם לנסות את השיטות הבאות: גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול רוב הילדים נגמלים מהרטבה בלילה באופן טבעי ללא התערבות כלשהיא מצד ההורים. את התהליך הטבעי הזה ניתן לזרז על ידי התערבות יזומה מצד ההורים. מוצגת כאן לפניך הדרך בה יש לפעול כאשר מנסים לזרז את תהליך הגמילה הטבעי מהרטבה בזמן שינה. יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לאפשר לו לשתות באופן חופשי בשעות הערב, לעודד התרוקנות בשירותים לפני השינה אך לא להפעיל לחץ, להימנע מהערות יזומות של הילד לשירותים במהלך הלילה. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה ניתן ליישם את השיטה כבר מגיל שלש . הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

22/07/2013 | 09:14 | מאת: דרור

תודה בעיקרון אין התנגדות כל הזמן של הילדה אלא היא לא תמיד אומרת

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים