גמילה בעזרת זמזם

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

20/06/2013 | 11:49 | מאת: דוד

שלום ד"ר. ראיתי במספר הזדמנויות שאתה מדגיש את הצורך בליווי מקצועי גם בשימוש בזמזם. כיוון שאני יכול להשאיל את הזמזם, רציתי לשאול במה בדיוק יתרום ייעוץ? האם לא מדובר בלהצמיד את הזמזם - ולזרום עם מה שקורה? הרי המוח, כפי שראיתי באתר שלך, יחזק את התגובה הנצרכת ממילא, בין אם יחליט ללכת לשירותים ובין אם יחליט להמשיך לישון. אז מה צריך מעבר לכך? תודה רבה דוד

ההדרכה המקצועית תתייחס למספר תחומים: א. לצד הטכני של התקנת הזמזם ב. לחלוקת התפקידים בין הילד להורים ג. לכללי התנהלות כל ערב לפני השינה כגון לגבי הליכה לשירותים, שתיה וכו' ד. לגבי כללי התנהלות במהלך הלילה (להעיר או לא להעיר את הילד ביזמות נוספות, מה עושים כאשר יש יותר מהרטבה אחת בלילה, מה עושים כאשר הילד לא מתעורר מהזמזם וכו') ה. מתי מפסיקים שימוש בזמזם ו. מתי חוזרים לשימוש בזמזם אם הבעיה חוזרת ועוד מיגוון נקודות שהן עושות את ההבדל בין כשלון להצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים