הרטבה במהלך היום

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

18/12/2012 | 17:24 | מאת: tsh

בני בן 2 ו-8 חודשים. את הגמילה עשיתי לפני כחודשיים. במהלך היום מפספס בסביבות 3 4 פעמים ביום(בעיקר בגן). לעיתים גם קם משנת הצהריים(ישן עם פול אפ )ספוג.הגננת טוענת שמפספס בעיקר כשעסוק באיזה שהיא פעילות. יש לציין שעם קקי לא היתה בעיה. הגמילה נעשתה מיוזמתו אלא מיוזמתי. בגן לוקחים אותו כל שלושת רבעי שעה, בנוסף משנת לילה לרוב קם יבש(עדיין ישן עם פול אפ). כשמפספס לרוב נראה שלא מזיז לו. אני לוקחת אותו כל שעה לאסלה כשנמצא בבית. הוא עושה קקי בשירותים ופיפי לרוב בסיר. לא הבין כיצד לעשות בעמידה. עושה בישיבה. בבוקר כשקם לא מוכן לעשות פיפי בשירותים או בסיר כשהסיר נמצא בשירותים אלא רק מול טלויזיה כשהוא יושב על הסיר-אחיו הגדול רואה טלויזיה(קם לפניו).(את הגמילה התחלתי כשישב על סיר מול טלויזיה). איך ניתן לגמול אותו מההרגל בבוקר של פיפי בסיר מול טלויזיה? איך אפשר ללמד אותו שיעשה פיפי בעמידה?(גם כשעומד ומנסה אומר עשיתי ולא יוצא לו כלום) איך ניתן לגרום לו להגיע למצב שיפסיק לפספס ולהתעלם כשבורח לו?

מומלץ לגבש תכנית פעולה מפורטת על בסיס הבנה יסודית של המקרה במסגרת יעוץ מקצועי

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים