גמילת לילה - בת שנתיים וחודש

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

28/10/2012 | 16:55 | מאת: אמא הילה

שלום רב, ביתי, בת שנתיים וחודש. גמולה לגמרי מזה כחצי שנה במהלך היום. בשנת הצהריים לא היתה מפספסת כמעט. בכמחצית מהלילות גם כן לא היתה עושה בחיתול(חיתולי בד-רב פעמיים). לפני כחודש חזרה לפספס בשנת הצהריים, וגם החיתולים בבוקר היו ספוגים. הורדנו את החיתול במהלך הלילה במחשבה שאולי היה בלבול עם הלילות - מתי כן ומתי לא 'מותר' לעשות מתוך שינה. היא ממשיכה לפספס כל שנ"צ וכל לילה כפעם אחת, תמיד בסביבות חצות. בצהריים זה מתישהו מעיר אותה - בלילה לא. עד עתה החלפנו לה מכנסיים בלילה מתוך שינה ואתמול החלטנו להפסיק-והיא ישנה רטובה עד הבוקר... האם או פועלים נכון? האם לתת לזמן לעשות את שלו? מתי זה נחשב בעיה? תודה מראש!

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה ) ניתן ליישם את השיטה כבר מגיל שלש וחצי.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים