קרע בגיד הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/03/2010 | 18:17 | מאת: אריק

לפני כשנתיים נוצר לי קרע של 10 מ"מ בגיד בכתף. היו לי כאבים הפסקתי להתאמן עשיתי פיזיוטרפיה ונטלתי ארקוקסיה והייתה הקלה מידית. לאחר תקופה עשיתי שוב צילום והקרע בגיד כמעט נעלם. לאחרונה חזרתי להתאמן באופן מאוד מתון ללא כאבים ו/או הגבלות. השבוע עשיתי שוב אולטראסאונד לצורך מעקב וסקרנות בגלל היעדר כאבים במיוחד שחזרתי להתאמן והופתעתי לגלות שהקרע נשמר ואף גדל ל-11 מ"מ. איך יתכן קרע כזה ושום כאבים? ישנו מצב שהגיד מתאחה? אם אין כאבי ניתן להמשיך להתאמן לפחות באופן מתון? תודה -אריק

קרעים בגידי השרוול המסובב לא מתאחים מעצמם. כדי לברר במדויק האם קיים הקרע מומלץ לבצע בדיקת MRI ARTHROGRAM של הכתף. השקול לגבי הטיפול יהיה על פי ממצאי הבדיקה הנ"ל כשנלקח בחשבון גילך ומצבך הכללי.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק