כאב בכתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/09/2008 | 23:26 | מאת: שמוליק

שלום רב, מזה חודשיים יש לי כאבים במפרק הכתפיים - במיוחד בתנועות כמו "חיבוק" או הרמת הזרועות כלפי מעלה ואחורה. עיסוי לא פותר את הבעייה לעיתים הכאבים מטרידים עד כדי הפרעה לשינה בלילה מה יכולה להיות הסיבה וכיצד ניתן לטפל בתופעה ??? תודה שמוליק

שמוליק שלום. הכאבים בכתף יכולים לנבוע ממספר רב של מקורות - עצם , מפרקים, רצועות, גידים וגם ממקורות מרוחקים כמו צואר , ראות וכו'. לכן על פי מכתבך לא ניתן להסיק מהו מקור הכאב. אני ממליץ שתפנה לבדיקה לאורטופד שעוסק בבעיות כתף כדי להגיע לאבחנה והטיפול יהיה בהתאם. בברכה דר' רוזנברג

08/09/2008 | 06:57 | מאת: שמוליק

ד"ר רוזנברג, בוקר טוב תודה על התגובה אנסה למקד את מקום הכאב - מדובר "בשורש" הזרוע בחיבור לכתף. כאמור הכאב דומה בכל צד. זה נראה כמו כאב של שריר מאחר ומדובר במספר תנועות בלבד (כמו חיבוק הגוף, הרמת הידיים למעלה ומשיכה לאחור ועוד) למרות הכל הכאבים מטרידים ואני חש בהם גם במהלך שינה אשמח להתייחסותך תודה שמוליק

07/09/2008 | 22:35 | מאת: תמר וייל

שלום לשמוליק, הסיבה למה כואבות לך הכתפיים איננה מהותית כדי שתשקם את עצמך. השאלה היא לא למה אלא איך. כלומר: איך לטפל בבעיה כך שהיא תיפטר. זוהי השאלה. שיטת פלדנקרייז שאני מלמדת מדברת על התארגנות מאוזנת של הגוף. מאיזושהי סיבה, בעבר, נוצרה הסיבה שבגללה אתה סובל עכשיו. בשיטת פלדנקרייז מלמדים אותך להקשיב לגוף ולגלות מהו המקור לחוסר האיזון. ללא תרופות, ובתנועות שאינן מכאיבות. בדרך כלל אנחנו מגלים, עם המטופל, שהסיבה לכאב נעוצה בחוסר תנועה או באי ידיעת תנועה באיברים אחרים, מה שמחייב איבר מסויים לשאת את נטל התנועה כולה. ברגע שנחשף ה"עצלן" ומזהים אותו, פועלים כדי להפעיל אותו מחדש, באמצעות תנועה, באמצעות מגע, באמצעות מודעות לתנועות השגויות המבוצעות כרגע. זהו תהליך למידה שבסופו הכאב נעלם. בדרך כלל ההקלה בכאבים נרכשת די מהר לאור קצב הלמידה המהיר של הגוף. אם אתה מעוניין לקבל שמות של מורים לפלדנקרייז באזור מגוריך כדאי לך להכנס לאתר האגודה של המורים המוסמכים לשיטת פלדנקרייז בארץ ולברר שם מיהו המורה הגר הכי קרוב אליך. אם יש לך שאלות נוספות - אשמח לענות לך הכל בטוב תמר

10/09/2008 | 08:44 | מאת: גילה

תמר, עם כל הכבוד , זה קצת חוסר אחריות לומר שהסיבה לכאבי הכתפיים של השואל אינה מהותית.... אין לי שום דבר נגד השיטה שבה את מטפלת, אבל קודם כל חשוב שרופא יאבחן מה קורה, מאיפה הבעיה. פלדנקרייז זה לא שיטת קסמים , באופן אוטומטי ווודאי, לכל בעיה רפואית בעולם !

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק