מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/09/2008 | 11:51 | מאת: בת

שלום אבי עבר בידקת מיפוי עצמות ספקט בגלל כאבים חזקים באגן ברך וקרסול ימין (ללא חבלה). בן 70. התור שלו לבדיקת האורטופד רק בעוד חודשיים (קופח...) והכאבים נמשכים, רציתי לדעת מה משמעותה בדיקה והאם יש צורך דחוף לראות רופא, זה חשוב כי גם לבדיקה חיכנו חודשיים ולתשובה עוד שבועיים. התוצאה: הבדיקה הדינמית תקינה ללא אזורי פרפוזיה וBLOOD POOL מוגברים באזור ופרקי ירכיים. במפוי פלנרי ובחתכי הספקט מודגמת קליטה מוגברת באלמנטים אחוריים של חוליות L2 L3 L4 מצד ימין - מחלה פסטלית פעילה, מודגמת קליטה קורטיקלית מוקדית באספקט לטרלי אחורי של פמור פרוקסימלי שמאלי, הקליטה חורגת מגבול העצם ומתאימה לאוסטאופיט פעיל. הודגמה קליטה מוגברת בשתי ברכיים כביטוי לשינויים אוסטאואריטים, וקליטה מוגברת באזור TIBIAL TUBEROSITY בשתי השוקיים יתכן על רקע שינויי מאמץ. מודגמת קליטה מוקדית בגג האורביטה באספקט המדיאלי - קרוב לוודאי ממצא פוסטטראומטי לאחר חבלה רסנטית. לסיכום: שינויים ניוונים בע"ש מותני, אוסטאופיט בפמור שמאלי פרוקסמלי, שינויים אוסטאורטריטים בברכיים ושינויים פוסטטראומטים בגולגולת. תודה גדולה, הבת

שלום רב הפורום הנוכחי דן בשאלות הקשורות למחלות כתף ומרפק ולכן לא אוכל להתייחס לשאלה הנוכחית אשר חורגת מנושא הדיון של הפורום. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק