שבר בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

31/08/2008 | 12:27 | מאת: עופרה

שלום, אני בת 41 לפני כ חצי שנה נפלתי במדרגות ביתי ורסקתי את עצם הבריח בצד שמאל יש איחוי חלקי בעצם והמולץ לי לעבור ניתוח לשיחזור העצם ע"י לקיחת עצם מאגן הירכיים יש לי מגבלות אני יכולה להפעיל את הכתף רק עד 90 מעלות שאלתי האם יש סיבוכים בניתוח שכזה? אם לא אעבור את הניתוח האם יהיו לי מגבלות בעתיד היותר רחוק? אני מאוד מתלבטת לגבי הניתוח תודה

עפרה שלום שברים בעצם הבריח, עם או בלי תזוזה, מתחברים תוך 4 חודשים. אם השבר עדיין לא מחובר לאחר תקופה זאת הוא קרוב לוודאי כבר לא יתחבר אלא עם כן יבוצע שחזורו וקבוע ע"י פלטה וברגים. במצב של חוסר חבור נהוג להוסיף שתל עצם אשר אכן נלקח מאזור האגן. היום קיימת גם אפשרות להשתמש בתחליף עצם סינטטי שמנסיוני במקרים האלה יעיל. ההחלטה באזה שתל עצם להשתמש תהיה על פי צורת השבר. לאחר ניתוח מזוג זה השבר צפוי להתאחות אך יש לזכור שהגבלה בכתף לאחר הניתוח יכולה להשאר - תוכלי למצא תוצאות של ניתוחים מסוג זה במאמרי שפירסמתי לפני שנה בJOURNAL OF SHOULDER AND ELBOW SURGERY. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק