אחרי שבר זרוע הומורוס .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

17/01/2010 | 22:12 | מאת: שי

היי קיצר נשברה לי ההומרוס מלפני 90 יום ואני עדיין עם הגבס הכבד ויש לי כמה שאלות .. 1. ראיתי בפורמים מחו"ל שתהיה לי בעיה בROM ורציתי לדעת מה גורם לזה ?, האם זה הגידים שהתקצרו או הקלסיום במפרק המרפק או משהו אחר ? 2 . למה כמעט כל האנשים שנשברה להם העצם הזו הרופאים המליצו להם להשאר בישיבה אפילו לישון כמה לילות במצב הזה ובארץ לא הזכירו לי את זה אפילו שיחררו אותי בלי מתלה ? 3. יש לי תמונה של רנטגן ( אחרי 60 יום ורואים שהעצם רחוקה אחת מהשנייה איזה חצי ס"מ ,ורציתי לדעת אם יעלה את הצילום תתן לי חוות דעת מהירה ?) השבר היה מלא ספיריאלי לא עשו לי ניתוח כי אני מוגבל והולך עם קביים ולא רוצה לקחת סיכון לפגיעה עצבית , כי מפחד שזה יוריד אותי לכיסא גלגלים .... ותודה אגב אני עם גבס כבר 90 יום ולא החליפו לי את זה , האם זה בסדר , או שהיו צריכים להחליף כל חודש ? ותודה

השבר בעצם הזרוע מטופל בד"כ ע"י סד פלסטי הנקרא FUNCTIONAL BRACE. הטיפול בגבס יעיל פחות וגורם לסבל רב יותר. דרוש מעקב עד לחבור השבר שיכרול לקחת 4-6 חודשים ואם לא מתרחש חבור השבר יש צורך בטיפול ניתוחי.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק